Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γιατί να κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι σας;

Η ανακαίνιση σπιτιού αποτελεί μια ουσιαστική διαδικασία που μπορεί να αναβαθμίσει τόσο την αισθητική όσο και τη λειτουργικότητα ενός χώρου. Από την αναδιάταξη δωματίων μέχρι την αντικατάσταση παλαιωμένων υλικών και την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, η ανακαίνιση μπορεί να μεταμορφώσει τον καθημερινό τρόπο ζωής ενός ατόμου ή μιας οικογένειας.

 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος ίσως επιλέξει να ανακαινίσει το σπίτι του. Μπορεί να επιθυμεί να αυξήσει την αξία της περιουσίας του, να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού, να προσαρμοστεί σε αλλαγές στην οικογενειακή κατάσταση, όπως η άφιξη ενός παιδιού ή απλώς να ανανεώσει τον χώρο ζωής του.

 

Η ανακαίνιση συνιστάται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου το σπίτι είναι παλιό και χρειάζεται συντήρηση, όπου η οικογένεια έχει αυξηθεί και χρειάζεται περισσότερος χώρος, ή όταν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να προσαρμόσει τον χώρο σε συγκεκριμένες ανάγκες ή προτιμήσεις. Επίσης, είναι μια εξαιρετική επένδυση για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, μειώνοντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και το κόστος λειτουργίας.

 

Συχνές ερωτήσεις για ανακαίνιση κατοικίας

1.   Γιατί να αναθέσω σε εταιρεία την ανακαίνιση σπιτιού;

Αναθέτοντας την ανακαίνιση του σπιτιού σας σε μια εταιρεία, όπως η CO.DE.,  αποκτάτε πρόσβαση σε ένα οργανωμένο σύνολο επαγγελματιών, που δουλεύουν συγχρονισμένα ώστε να ολοκληρώσουν την ανακαίνιση με ακρίβεια και χωρίς χρονοτριβές.

 

Οι εταιρείες ανακαίνισης συντονίζουν και διαχειρίζονται όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας – από τη σχεδίαση και τον προγραμματισμό μέχρι την εκτέλεση και τον έλεγχο της ποιότητας. Μπορούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και απρόοπτα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, εξοικονομώντας σας χρόνο, στρες και πιθανές επιπλέον δαπάνες. Αποφεύγοντας να αναθέσετε την ανακαίνιση σε ξεχωριστά συνεργεία και επιλέγοντας εταιρεία, εξασφαλίζετε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς όπως το επιθυμείτε, στον συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα.

 

 1. Πόσος χρόνος χρειάζεται για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης;

Όπως είναι λογικό, ο χρόνος που θα χρειαστεί μία ανακαίνιση κατοικίας, είναι διαφορετικός, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Οι μηχανικοί μας, αφού κάνουν μία επίβλεψη του χώρου σας θα προτείνουν λύσεις με βάση τα θέλω και τις επιθυμίες σας και θα σας ενημερώσουν για τον χρόνο που είναι αναγκαίος ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Σε περίπτωση κρυφών βλαβών (π.χ. Μούχλα ή υγρασία) κατά την διαδικασία της ανακαίνισης, γίνεται εκ νέου συνεννόηση για τους χρόνους παράδοσης του έργου.

 1. Είναι δυνατόν να ζω στο σπίτι μου κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης ή πρέπει να βρω άλλο χώρο;

Πρόθεσή μας είναι να πραγματοποιήσουμε την ανακαίνιση χωρίς να σας στερήσουμε τον χώρο σας. Ανάλογα με τις απαιτήσεις του έργου, κάνουμε τον κατάλληλο σχεδιασμό ώστε να το πετύχουμε.

 1. Πώς επιλέγονται τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν;

Η επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν κατά την ανακαίνιση ενός σπιτιού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Καταρχάς, όλα μας τα υλικά διαθέτουν άριστη ποιότητα, είναι πιστοποιημένα και έχουν αισθητική και λειτουργικότητα. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό του κάθε πελάτη. Τέλος, προτιμάμε να επιλέγουμε υλικά που είναι φιλικά στο περιβάλλον.

 1. Πώς μπορώ να βελτιώσω την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού μου κατά την ανακαίνιση;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βελτιώσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης. Αρχικά, μπορείτε να αναβαθμίσετε τα παράθυρα και τις πόρτες σε πιο ενεργειακά αποδοτικά μοντέλα, τα οποία θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση θερμότητας το χειμώνα και στη διατήρηση της δροσιάς το καλοκαίρι. Επίσης, η προσθήκη ή η αναβάθμιση της μόνωσης μπορεί να μειώσει σημαντικά τις απώλειες θερμότητας. Η εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικών συσκευών και συστημάτων θέρμανσης και ψύξης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σημαντικές εξοικονομήσεις ενέργειας. Τέλος, η χρήση “πράσινων” τεχνολογιών, όπως τα φωτοβολταϊκά συστήματα ή οι θερμοσίφωνες ηλιακής ενέργειας, μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και των εκπομπών CO2.

Ανακαίνιση Κατοικιών – Υπηρεσίες

Η ανακαίνιση ενός σπιτιού απαιτεί πολλές διαδικασίες και είναι πολύ περισσότερο από απλές οικοδομικές εργασίες. Στην CO.DE., παρέχουμε μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών που καλύπτουν κάθε ανάγκη.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

 • Μελέτη και σχεδιασμός: διεξοδική μελέτη και σχεδίαση του χώρου που πρόκειται να ανακαινιστεί, ώστε να εντοπίσουμε προβλήματα και να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα του χώρου.

 

 • Φωτορεαλιστκή απεικόνιση: Παρέχουμε φωτορεαλιστική (τρισδιάστατη) απεικόνιση του σχεδίου μας πριν ξεκινήσουμε, για να έχει ο πελάτης μια ρεαλιστική εικόνα του πώς θα μοιάζει το σπίτι του μετά την ανακαίνιση.

 

 • Χρονοδιάγραμμα έργου: Εφαρμόζουμε ένα αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα κατασκευής και ταυτόχρονα διατηρούμε ένα Πρωτόκολλο Παραλαβής του έργου.

 

 • Διαχείριση Προϋπολογισμού: Ακριβής εκτίμηση κόστους και τήρηση του προϋπολογισμού.

 

 • Εργασίες Κατασκευής: Εξειδικευμένη κατασκευή και ανακαίνιση χώρων, σύμφωνα με τα πρότυπα της εταιρείας.

 

 • Επίβλεψη Έργου: Διαρκής επίβλεψη του έργου από ειδικευμένους τεχνικούς και μηχανικούς.

 

 • Παροχή Εγγύησης: Προσφορά εγγύησης για την εργασία που πραγματοποιείται, για να διασφαλίσει την ποιότητα και την ανθεκτικότητα της ανακαίνισης.

 

 • Ενημερώσεις Έργου: Συνεχείς ενημερώσεις για την πρόοδο του έργου, ώστε ο πελάτης να είναι πάντα ενήμερος.

 

 • Υποστήριξη Μετά την Ολοκλήρωση: Παροχή υποστήριξης και συντήρησης μετά την ολοκλήρωση του έργου.

 

 • Εξειδίκευση στην Ενεργειακή Αναβάθμιση: Προσφορά υπηρεσιών που στοχεύουν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας.

 

 • Διαχείριση Άδειας Κατασκευής: Υποστήριξη στην προετοιμασία και υποβολή των απαραίτητων εγγράφων για την άδεια κατασκευής.

 

 • Υπηρεσίες Εσωτερικής Διακόσμησης: Προσφορά υπηρεσιών διακόσμησης, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής επίπλων, των χρωμάτων των τοίχων και των δαπέδων, κλπ.

 

Γιατί να επιλέξετε την CO.DE. για την ανακαίνιση του σπιτιού σας;

Η απόφαση για την ανακαίνιση του σπιτιού σας είναι σημαντική και θα πρέπει να ληφθεί με προσοχή. Η επιλογή της κατάλληλης εταιρείας που θα κάνει τις εργασίες είναι εξίσου ζωτική. Γι’ αυτό, παρουσιάζουμε μερικούς λόγους που καθιστούν την CO.DE. την ιδανική επιλογή για την ανακαίνιση του χώρου σας.

 

 • Έμπειροι και εξειδικευμένοι επαγγελματίες
  Η ομάδα μας αποτελείται από επαγγελματίες με εκτενή εμπειρία και εξειδίκευση στο χώρο των ανακαινίσεων. Από την αρχιτεκτονική σχεδίαση μέχρι την τελική εφαρμογή, το προσωπικό μας ασχολείται με κάθε λεπτομέρεια για να διασφαλίσει την ποιότητα της εργασίας.
 • Υψηλή ποιότητα υλικών και κατασκευής
  Εφαρμόζουμε τα καλύτερα διαθέσιμα υλικά και τεχνολογίες για να προσφέρουμε ανθεκτικές και αισθητικά ελκυστικές λύσεις. Η ποιότητα της κατασκευής μας είναι απαράμιλλη και δεν κάνουμε συμβιβασμούς στην ποιότητα των υλικών μας.
 • Διαφάνεια και σαφήνεια στις τιμές
  Στην CO.DE., πιστεύουμε στην διαφάνεια. Παρέχουμε σαφείς και λεπτομερείς προσφορές, χωρίς κρυφές χρεώσεις ή επιπρόσθετα κόστη που δεν έχουν συμφωνηθεί.
 • Εξατομικευμένες λύσεις στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας
  Κάθε σπίτι, όπως και κάθε ιδιοκτήτης, είναι μοναδικός. Γι’ αυτό, προσαρμόζουμε τις λύσεις μας στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας, προσφέροντας μια ταιριαστή και ευέλικτη υπηρεσία.
 • Συνεχής ενημέρωση και στενή επικοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της ανακαίνισης
  Κατανοούμε το πόσο σημαντικό είναι να είστε ενημερωμένοι για την πρόοδο του έργου σας. Γι’ αυτό, διατηρούμε συνεχή επικοινωνία με εσάς καθ’ όλη τη διάρκεια της ανακαίνισης, ενημερώνοντας σας για κάθε βήμα που κάνουμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και ανακαλύψτε τη διαφορά που η CO.DE. μπορεί να προσφέρει στην ανακαίνιση του σπιτιού σας, ώστε να δημιουργήσετε ένα χώρο που θα σας αντιπροσωπεύει.